Quantcast
Channel: Karriärbloggen – Tele2 Sverige
Viewing all 106 articles
Browse latest View live

Pernilla Nissler möter nya utmaningar varje dag

$
0
0

Ena dagen var Pernilla Nissler Kundservicechef för Tele2s företagskunder. Andra dagen fick hon möjlighet att kliva in i rollen som tillförordnad affärsområdeschef för Business Sales and Delivery. Möjligheten uppstod i samband med att hennes chef Anders Långsved gick på föräldraledighet. ”Min inlärningskurva under de senaste månaderna har varit oerhört brant och jag ställs inför nya utmaningar varje dag”, säger Pernilla.

Vad innebär din nya roll?

– I den här rollen har jag ansvar för all försäljning, leverans och service till alla Tele2s företagskunder. Det innebär också att jag sitter i den svenska ledningsgruppen och är med och sätter den strategiska planen för hela Tele2 i Sverige.

Hur kändes det när du blev erbjuden den här möjligheten?

När Anders ställde frågan kändes det ärofyllt och spännande och även om det var självklart att tacka ja gjorde jag det med stor respekt för rollen. Jag är väl medveten om vad jag kan och är bra på, men också vilken erfarenhet jag saknar. Innan det blev skarpt läge förberedde jag mig bland annat genom att träffa och samarbeta med kollegor som kunde stötta mig inom de områden som hittills inte har varit min hemmabana.

Vilka erfarenheter har du med dig som du har nytta av i din nya roll?

– Jag har bra koll på hur många processer funkar på Tele2 tack vare erfarenhet från tidigare tjänster på Tele2 och från min ordinarie tjänst som kundservicechef.  Jag är van att se det vi gör ur ett kundperspektiv och jag är van att jobba nära våra kunder. Men nu går jag från att se till att befintliga kunder är nöjda, till att vinna nya kunder. Det är en ny och otroligt spännande arena för mig.

Tänker du annorlunda med tanke på att du har rollen under en begränsad tidsperiod?

– Jag har ett fantastiskt stöd från både Anders och vår vd Thomas Ekman, de vill verkligen att jag ska lyckas. Båda har varit väldigt tydliga med att jag inte ska tänka på att jobbet är till låns, utan att just nu är jobbet mitt och jag ska göra det på mitt sätt. Vi har högt uppsatta affärsmål så vi har inte råd med att jag går och funderar på hur Anders skulle ha gjort saker och ting. Full fokus framåt är vad som gäller.

Har du någon taktik för att hantera allt som är nytt?

– Jag lutar mig både mot vår strategi: starkast tillväxt genom nöjdast kunder, och våra fantastiska värderingar när jag ska fatta beslut. De är välanvända verktyg i min låda.

Vem håller ställningarna åt dig när du vikarierar som affärsområdeschef för Business Sales and Delivery?

– Filippa Reima, som precis kom tillbaka från sin föräldraledighet, är tillförordnad kundservicechef för Tele2s företagskunder under min frånvaro. Det finns ingen i världen som jag skulle känna mig tryggare att lämna över till. Tajmingen var fenomenal.


Agnieszka – vässar rutiner och processer

$
0
0

”När den här tjänsten dök upp kändes den som klippt och skuren för mig”, säger Agnieszka Zbikowska som har flyttat från Malmö till Stockholm för att ta sig an rollen som Store Process Manager.

Du har jobbat som butikschef och öppningsprojektledare på Tele2 sedan 2011. Vad var det som gjorde att jobbet du har klivit på nu kändes som en perfekt matchning?

– Som person är jag en riktig problemlösare som tycker att det roligt att få vända på stenar. Efter flera år i butikerna har jag också med mig en bra insyn i hur arbetet där fungerar. När jag läste om tjänsten lät det helt enkelt för roligt och spännande för att inte ta chansen.

Vad kommer du göra i din nya roll?

Jag kommer att arbeta med processer och rutiner. Dels att skapa nya, och dels att förbättra dem som redan är på plats idag. Det handlar mycket om att optimera olika typer av informationsflöden. Målet är att underlätta och förenkla för vår personal i butikerna, vilket i sin tur leder till bättre service och nöjdare kunder.

Kan du ge ett exempel på hur kunden påverkas av det du gör.

– Som kund vill man att det ska gå snabbt och smidigt i butiken. Genom att förbättra informationsinnehållet i våra interna system så kan butikspersonalen svara på kundens frågor direkt utan att behöva ringa och söka efter informationen.

Men du har inte bara börjat ett nytt jobb, utan även lämnat din hemstad Malmö för Stockholm. Hur känns det?

– Det har förstås varit blandade känslor kring flytten. Självklart har det varit tufft att lämna familj och vänner, men samtidigt var jag redo att gå vidare och visste hela tiden att det var det här jag ville.

Just nu handlar kanske det mesta av din fritid om att finna dig till rätta i din nya stad?

– Precis så är det. Just nu bor jag i en jätteliten etta som jag hyr i andra hand och håller på och leta större boende. Jag har mycket att se fram emot både privat och på jobbet.

Philip rekryterar framtidens Tele2:are

$
0
0

Philip Nordfeldt är uppvuxen i São Paulo och i Jönköping och har pluggat i Göteborg. I dag arbetar han med rekrytering på Tele2 i Kista.

Berätta lite om din bakgrund.

– Jag har en examen i arbets- och organisationspsykologi från Göteborgs Universitet. Människor och organisationer är ämnen som intresserar mig väldigt mycket, men att jag skulle börja arbeta just inom HR och rekrytering var dock mer av en händelse än något jag planerade. Det var en lyckosam slump!

Vad gjorde du innan du började på Tele2?

– Då jobbade jag som konsultchef på ett rekryteringsföretag och i ungefär samma veva som jag började känna mig redo för nya utmaningar blev jag uppringd och fick frågan om jag ville vara med och starta Tele2-butiker. Det var en spännande utmaning, och känslan förstärktes när jag hade varit på intervjuer och träffat mina framtida kollegor.

Och nu har du jobbat med rekrytering på Tele2 i snart tre år.

– Precis, och idag jobbar jag fortfarande huvudsakligen med rekrytering för Tele2-butikerna men håller även en del interna utbildningar i HR-frågor samt projektleder rekryteringen inför nästa års Traineer hos oss.

Vad är det som gör ditt jobb roligt?

Det är varierande arbetsuppgifter och man träffar väldigt många människor. Jag uppskattar både de interna kontakterna och mina möten med alla kandidater. För mig är det också ett stort plus att jag aldrig vet exakt vad som kommer att hända under dagen och det är stimulerande att prioritera om utifrån det som dyker upp.

Du pluggade i Göteborg, men har dina rötter på annat håll.

– Min mamma är från Brasilien och vi bodde i São Paulo under mina första fem år. Därefter fick min pappa vidare tjänst på Husqvarna och familjen flyttade till Jönköping. I dag har min mamma flyttat tillbaka till Brasilien men tack vare tekniken går det bra att hålla kontakten. Till och med min morfar som är 91 har lärt sig Skype och mejl. När jag var liten minns jag att man bara fick prata med släktingarna i telefon på högtider och födelsedagar eftersom det var så dyrt. Det har hänt en hel del sen dess och det är roligt att jobba på ett företag som är med och driver den tekniska utvecklingen.

 

Karriären tog Bilal från Stockholm till Gävle

$
0
0

För två år sedan lämnade Bilal Aldebe ett jobb som säljledare hos en annan operatör för att bli säljare i Tele2-butiken i Sollentuna. ”Min upplevelse var att Tele2 erbjöd bättre karriärmöjligheter och det var väldigt viktigt för mig”, säger Bilal, som sedan ett par månader tillbaka är chef i den nyöppnade butiken i Gävle.

Du började på Tele2 med en önskan att utvecklas. Berätta lite om vilket stöd du fick.

– Min chef David Hillborn var en väldigt bra mentor och förebild och han lärde mig att ta mig an jobbet på ett mer långsiktigt och analytiskt sätt. Nu sitter det i ryggraden att alltid tänka tre steg framåt. David uppmuntrade mig också att söka aspirantprogrammet, som är en internutbildning för framtidens butikschefer. Jag fick chansen att gå utbildningen och den var väldigt lärorik och intressant, inte minst ledarskapsdelarna.

När du jobbat en tid i butiken i Sollentuna fick du chansen att arbeta som säljare i Tele2s största butik som ligger i Kista, och nu har du tagit ytterligare ett kliv till butikschef.

I somras fick jag frågan om jag ville bli chef i den butiken som skulle öppna i Gävle. För mig som bott i Stockholm i hela mitt liv så var det ett stort beslut att ta, men när jag hade funderat på saken kände jag att jag verkligen ville ta chansen att få starta en egen butik och forma den på mitt sätt.

Hur känns beslutet nu?

– Jag är väldigt glad att jag valde att starta det här nya kapitlet i livet, och jag vet att man inte utvecklas om man inte vågar ta risker och göra nya saker. Jag hade inte ens varit i Gävle innan och nu bor jag här i ett litet radhus som jag köpt.

Nu har ni haft öppet i en dryg månad. Hur känns det hittills i butiken?

– Det känns jättebra. Vi är ett team som är riktigt bra på service, jobbar bra ihop och vi har fått flera tydliga kvitton på att kunderna är nöjda. Vi har både fått blommor och bakelser redan!

Och hur känns det för dig personligen. Börjar du hitta en bra vardag i din nya hemstad?

– Absolut, jag trivs väldigt bra även om det just nu är väldigt mycket fokus på jobbet. Men jag är en väldigt social person och vet att jag kommer hitta nya vänner och roliga saker att göra på fritiden på lite sikt.

På bilden från vänster till höger: Bilal Aldebe, Moa Bengtsson, Linus Ahlström, Arian Kadir, Agnes Lindqvist 

Joakim Jensen – driver på den digitala utvecklingen

$
0
0

”Frågar du en ung person om något år vad de har för bank kommer de dra upp telefonen ur fickan och säga: Jag använder den här appen”, säger Joakim Jensen som arbetar som Head of Digital. ”Vi står mitt i en enorm digital förändring. Mitt team och jag har ansvar för kundupplevelsen i våra digitala gränssnitt och att vi genom dessa maximerar sälj, service och kundnöjdhet.”

Kort efter avslutade studier på Chalmers entreprenörsskola 2007 började du på Tele2 som trainee 2007. Levde programmet upp till dina förväntningar?

– Innan jag började hade jag hört om den entreprenöriella kulturen på Tele2, att man som trainee hade en enorm utvecklingskurva och fick mycket mandat ifrån start. Jag hade en farhåga att det kanske var lite uppsnackat, men det var till och med mer dynamiskt än jag hade kunnat föreställa mig. Under traineeperioden jobbade och lärde jag mig väldigt mycket och det genomsyrades hela tiden av glädje och engagemang.

När traineeåret var slut fick du jobb som produktchef i Kroatien.

– Det var väldigt roligt att jobba i Kroatien, men av privata skäl valde jag att flytta tillbaka till Sverige efter ett drygt år. Under åren som följde hade jag en rad olika tjänster inom kommersiell- och teknisk produktledning och även som controller. Dock kände jag att jag kom för långt ifrån affären och när jag fick möjligheten att vara med och bygga upp affärsområdet Comviq som skulle lanseras som en egen operatör tog jag chansen.

Berätta lite mer om entreprenörsresan som du gjorde som sälj- och affärsutvecklingsansvarig på Comviq.

– Jag var en del utav teamet som jobbade fram en ny strategi, positionering, organisation, nya säljkanaler och produkter. Det var en galen resa på många sätt men det gick tillslut oerhört bra, och om det är något jag tar med mig är det insikten om hur otroligt stark en grupp blir när människor med rätt kapacitet arbetar tillsammans med glöd och hjärta. Har man ett stort engagemang och brinner för det man gör spelar det ingen roll om någon annan har mer resurser.

I april i år lämnade du Comviq och är numera med och leder utvecklingen på ett annat viktigt område.

I min nya roll som Head of Digital leder jag gruppen som är ansvarig för Tele2s och Comviqs digitala gränssnitt där vi möter våra kunder, som exempelvis tele2.se eller Comviqs app. Det är en extremt spännande resa där jag fått lära mig enormt mycket på kort tid. Vi har ett fantastiskt team på plats som jobbar med allt ifrån trafik, sälj, service, innehåll, analys och optimering till kundupplevelse och design. Det är hur kul som helst för mig som är lite av en tekniknörd. Vår grupp har också en viktig roll som intern katalysator för digitaliseringen internt på Tele2 och vi driver på utvecklingen att agera digitalt, från ledningen och hela vägen ut till alla avdelningar.

Hur har digitaliseringen förändrat kundernas förväntningar på Tele2?

– Tidigare sattes kundens förväntningar av andra telekomoperatörer, men i en digital värld fungerar det inte så. Vi jämförs med våra konkurrenter när det gäller täckning och pris men när det gäller kundupplevelse sätts kundernas förväntningar numera av företag som exempelvis Uber, Instagram, Netflix och Google. Produkten vi ger kunden är inte längre enbart en telefon och ett SIM-kort utan hela kundresan ifrån köpflödet, till att hålla koll på sin förbrukning, göra inställningar och att enkelt kunna betala. För att kunderna ska få en riktigt bra upplevelse, oavsett ärende, måste alla kanaler samverka och hänga ihop ifrån kundens perspektiv. När du handlar på tele2.se ska du självklart kunna se vart närmsta Tele2-butik finns och om just den mobilen du vill ha finns i lager.

Berätta om vem du är privat.

– Jag är en väldigt nyfiken och social person som tycker om att testa nya och oväntade saker. Häromdagen hörde en gammal kompis av sig och frågade om jag ville följa med honom på en introduktionskurs i jakt. Det har jag aldrig funderat på förut, men det är klart att jag ville testa. Och för ett par veckor sedan när jag och min fru skulle boka en stuga i Sälen över nyår hamnade vi bredvid en gejser på Island istället. Jag drivs av en stor upptäckarlust.

Anne Berlin – from trainee to M2M

$
0
0

Anne Berlin started at Tele2 as an Executive Trainee in 2015 and 12 months later she joined the M2M team as a Customer Service Manager. “The trainee year was fantastic and extremely intense. I learned so much more than I had ever imagined, and at the end of the year I was eager to take what I learnt and put it into practice. I was ready for the next challenge!”

You have recently joined the M2M team at Tele2, a part of the business that works with solutions in the rapidly growing area of machine-to-machine communication. What made you decide to take a job in this particular area?

– M2M is a highly dynamic area and very much in focus at Tele2. I thought it would be an exciting challenge to get on board this early on in the process and to join a team that is building a business from the ground up.

So was it an easy choice?

– No, not at all! Deciding what to take on after the traineeship ended was perhaps the toughest task of the whole year. There are so many exciting things going on all over Tele2, and if it had been possible I would have cloned myself to take them all on simultaneously.

– In the end, I went for the job was the furthest outside of my comfort zone. I don’t have a technical background and have never had a role this close to the customer before. I knew that I wouldn’t be quite comfortable with the nomenclature or the solutions. In other words, I chose a job were I knew I’d continue to build on the steep learning curve I’d come to love over the past year.

So, basically you chose the job that you knew the least about… It seems like you like learning new things. Is that primarily a work thing?

– It is definitely something that also defines me outside of work. Take my dog for example. Most people might like to have a dog just for its own sake. But I love challenging her and myself in learning new things, and we are currently competing with the goal to one day win first place in an elite competition. We are far from achieving it today, but if we were close I would probably set another goal.

Can you tell us a little bit about what a Customer Service Manager does?

– As the title suggests I serve a number of our largest customers and make sure that they are happy with the service they get. I also have a number of other responsibilities, such as being the product manager for invoicing at M2M.

– And, of course, it is also the typical Tele2 job where you get to try a bit of everything if you want to. Like a couple of weeks ago when I dove down into a big sales process, getting some front-line experience of what it takes to put a big offer together.

Did you feel that the trainee position has prepared you for this new role?

– I’m making use of what I learnt last year every single day. Being a trainee at Tele2 provided me with a bird’s eye view of the business, an extensive internal network and it taught me a lot about my own capacity. So in a sense it has prepared me for just about anything!

Sara Fritzin – Account Manager i Malmö

$
0
0

Sedan fem månader tillbaka arbetar Sara Fritzin som Account Manager på Tele2 i Malmö. Hon beskriver sig själv som en tekniknördig tävlingsmänniska som trivs med ett jobb där hon kan påverka sin lön.

Berätta lite om din bakgrund.

– Jag började mitt yrkesliv som mötesbokare och efter några år började jag känna att det skulle vara roligt att även ta nästa steg i mötet med kunden och även göra säljet. Det ledde till att jag gick jag vidare till ett arbete inom telefonförsäljning.

Har du någon tidigare erfarenhet av telekombranschen?

– Ja, mina två tidigare arbetsgivare var telekomåterförsäljare. Det företaget jag var på nu senast hade även Tele2 i portföljen så jag var både bekant med företaget och produkterna innan jag började här. Telekombranschen är spännande och jag skulle definitivt beskriva mig själv som en tekniknörd. När det kommer nya telefoner är jag alltid snabb på att lära mig om dem.

Berätta vad du gör i rollen som account manager.

– Jag säljer allt från abonnemang till bredband och växlar till företag som har mellan 10 och 19 anställda. Det är roligt att få hjälpa kunderna med helhetslösningar och se att de nya lösningarna fungerar bättre än det de hade tidigare. Jag ser att det jag gör underlättar kundernas vardag och skapar nytta i deras verksamhet.

Hur hittar du motivation att göra ett bra jobb?

– Möjligheten att påverka min lön är viktigt för mig, och det är därför jag väljer att jobba som säljare. Om jag hade haft en månadslön som inte påverkades av mitt resultat tror jag att jag skulle jag bli uttråkad ganska snabbt. För mig är det också viktigt att få skratta och ha roligt tillsammans med kollegorna och här på Tele2 jobbar vi fokuserat men har också roligt ihop.

Vem är du privat?

– Jag har en dotter som är åtta år, så min fritid kretsar förstås mycket kring henne. Men jag tycker också om att springa och det är väldigt avkopplande att ge sig ut på en tur med musik i lurarna. Tidigare i livet har jag mött stora personliga utmaningar och har med mig att jag klarar allt som jag bestämmer mig för.  Så i framtiden kommer jag säkert springa ett Marathon eller något annat långlopp.

Madeleine Bjuvenius – förbereder nya kontoret

$
0
0

Madeleine Bjuvenius är koordinator på internservice/facility och just nu arbetar hon med att få alla kringtjänster på plats till Tele2s nya huvudkontor. Det nya huset är just nu under konstruktion –  och vad vore väl ett kontor utan fungerande kaffeautomater eller en välkomnande reception?

Berätta mer om din roll i projektet och vad du gör för att kontorslivet ska fungera smidigt även på den nya adressen.

– Just nu jobbar jag bland annat med att hålla koll på alla befintliga leverantörsavtal och säkerställer att de sägs upp inför flytten. Jag besöker även olika referensprojekt för att tanka information om hur man bäst arbetar med facility service på aktivitetsbaserade kontor.

Receptionen brukar vara en viktig del av ett kontor, både för att välkomna och ge bra service till besökare och medarbetare. Vad kan du berätta om den?

– Receptionen i det nya huset kommer att utgöra navet för de tjänster som vi på facility levererar. Den blir formad som ett L och kommer att bestå av en intern och en extern del, avgränsade med speedgates som ger kontroll över vilka som passerar. I dagens Kistakontor har vi receptionen på entréplan och godsmottagningen på plan två vilket skapar en otydlighet för medarbetarna. Det är naturligtvis enklare med en servicepunkt för den interna och externa hanteringen istället för två. På så sätt kommer vi på facility att kunna leverera en jämnare service i det nya huset.

Kommer det att finnas restaurang och café i det nya huset?

 – Ja, det kommer att finnas både restaurang och café. Restaurangen är redan upphandlad och klar. Det blir Coor som kommer att ha den entreprenaden på uppdrag av Klövern, vår fastighetsägare. Caféet upphandlar vi själva men där är inte avtalet i hamn än. I caféet kommer man att kunna handla sallader, smörgåsar och kaffe. Det kommer även finnas möjlighet att värma sin medhavda mat och äta den i restaurangen. På så sätt kan vi alla umgås på lunchen, oavsett om man har med sig lunch eller föredrar att köpa på plats.


Jonas Hjelmqvist – vet vikten av det digitala kundmötet

$
0
0

Jonas Hjelmqvist startade sin första digitala byrå 1995. Idag har han bytt bransch och arbetar som Client Manager på Tele2 Business. Hans uppdrag handlar bland annat om att minska gapet mellan kravställare och utförare i arbetet med att skapa perfekta digitala kundmöten.

– Jag har arbetat som verkställande producent och digital strateg i nästan 20 år med många spännande internationella kunder både inom konsument och B2B, bland annat Electronic Arts, där jag drivit en lång rad digitala initiativ över hela världen.

2014 sålde du din del i byrån Phosworks Digital Ideas, en framgångsrik produktionsbyrå med kontor i Uppsala, Stockholm och Los Angeles. Vad hade du för planer framåt då?

– Jag kände att jag var klar med byråvärlden och ville pröva mina vingar som konsult samtidigt som min stuga i fjällen behövde lite handpåläggning. Men det blev lite tråkigt att vara själv, jag ville vara del av något större, så jag slängde ut några krokar. Från början var planen att stanna kvar i konsultbranschen, men när jag fick erbjudandet från Tele2 att axla rollen som Client Manager på Business IT kändes klivet till telekom helt rätt.

Kan du berätta lite mer i detalj vad en Client Manager gör?

– Jag har en coachande och stöttande roll i arbetet med att identifiera möjligheter och utmaningar i den kreativa processen och kravställan inför olika projekt. En viktig del av jobbet är också att linjera olika digitala initiativ med varandra och vara med och prioritera vad som ska genomföras och att säkerställa att initiativen håller både konceptuellt och finansiellt.

Du beskriver dig själv som en pionjär inom digitalt. Vad var det som lockade dig till den digitala arenan?

– Jag gillar prylar och ny teknik och är snabb att hoppa på det senaste. Jag byggde mitt första skräddarsydda CMS 1996 för ett av Sveriges större forskningsinstitut och var med och tog fram ett spel-community för bästsäljande datorspelet The Sims år 2001 – Ett community som lanserades i 18 länder på 16 språk.

– För mig är det spännande att vara verksam inom ett område som kommer att få en ännu större betydelse i framtiden. Idag är mognaden inom digitalt mycket större jämfört med hur det var för några år sedan men vi har ännu inte sett den fulla effekten det kommer få på sättet vi gör affärer.

Kan du ge ett exempel på något som digitaliseringen kommer att förändra i grunden?

– Digitaliseringen gör det lätt att vara ”otrogen” som kund och sviktande kundlojalitet är något man som företag måste förhålla sig till. Man kan inte längre arbeta med produkter på samma sätt utan måste arbeta mycket hårdare med kundmötet i alla kanaler.

– Mina år inom spel- och underhållningsbranschen har lärt mig vikten av att ha ett extremt stort fokus på användarupplevelsen och att aldrig kompromissa på detaljerna. Det är viktiga ingredienser för att bygga varumärke och lojalitet, både internt och externt, nu och i framtiden.

Privat beskriver du dig själv som en vintermänniska och gillar snö och kyla.

– Min mamma kommer från Jämtland så för mig är vintern och metervis med snö starkt förknippat med barndomen. Sedan några år tillbaka har jag en stuga uppe i Klövsjö i Vemdalen där jag tillbringar jag så mycket tid som jag kan. Jag tycker mycket om att åka skidor, men är inte den som hänger på låset i backen på morgonen, utan är lika förtjust i allt runt omkring. För mig är den goda lunchen i backen eller att sitta i en badtunna under en stjärnklar himmel tillsammans med goda vänner en lika viktig del av upplevelsen.

Mattias Borg – tar ett kliv i karriären

$
0
0

Efter fyra år som chef i flera olika butiker kände han sig redo att ta nästa steg i karriären. Idag arbetar Mattias Borg som Account Manager på Tele2.

Du började arbeta som chef när du var 19 år. Hur gick det till?

-Jag jobbade på McDonalds när jag gick på gymnasiet och när jag tagit studenten blev jag som 19-åring den yngsta restaurangchefen i Sverige. Det var en lärorik upplevelse men sedan ville jag ut och se världen och reste jorden runt under ett år.

När du kom hem hamnade du av en händelse i telekombranschen.

– Jag började som eventsäljare på 3, gjorde bra resultat och fick chansen att gå vidare till butiken i Gränby centrum. Därefter började jag på Tele2 som chef i butiken i Uppsala centralstation. Sedan dess har jag varit chef i ytterligare ett antal butiker och även hjälpt regionchef Sueb Hussein när de har behövts.

Och nu kände du dig redo att ta ytterligare ett steg i karriären.

– Ja, och jag är jätteglad över att jag fick jobbet som account manager mot region norr. Det är en dubbel roll där jag både fungerar som ett stöd för butikerna och bearbetar egna företagskunder med mellan 10 och 100 anställda. Jag hjälper butikerna med utbildning och stöttar dem på olika sätt när det gäller företagsförsäljning, som exempelvis vilka kampanjer som är aktuella och hur man gör en behovsanalys för en företagare.

Men det är inte bara på jobbet som det är mycket nytt i ditt liv just nu.

– Nej, jag och min sambo fick en son som heter Albin i somras, och det är absolut det största som har hänt mig. Det händer saker hela tiden och jag är oerhört förväntansfull att se honom bli större och bli allt mer medveten om sig själv. Just nu är Louise hemma med honom, men jag planerar att vara föräldraledig i minst ett halvår lite längre fram.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Just nu läggs förstås väldigt mycket tid på familjen, men även en hel del på träning. Jag är väldigt hälsomedveten och ser till att hålla mig i form både fysiskt och mentalt. För mig är träning lycka. Det får mig att må bra och jag vet att jag orkar mer i livet, och presterar bättre på alla plan, eftersom jag tränar regelbundet och tänker på vad jag äter.

Sander Elvers – från praktikplats till Lead Developer

$
0
0

Sander, du kommer ifrån Nederländerna och har en examen i Software Engineering från De Haagse Hogeschool universitetet. Berätta hur du hamnade i Sverige och på Tele2.

– Jag bodde och studerade i Nederländerna, men eftersom jag hade en svensk flickvän såg jag mig om efter möjligheten att göra praktik på ett företag i Sverige. Möjligheten att göra praktik i Tele2s online-grupp dök upp och eftersom jag gjorde bra ifrån mig fick jag även chansen att sommarjobba.

Sedan åkte du tillbaka till Nederländerna och fortsatte dina studier, men kom tillbaka till Tele2 i början av 2013 för att göra din C-uppsats. Kan du beskriva vad du gjorde då?

– Jag byggde ett nytt kampanj- och kreditkorts Tanken var att det skulle få en mer modulär struktur och därmed bli smidigare att jobba i. Det var ett spännande uppdrag och jag designade och gjorde hela programmeringsjobbet samtidigt som jag skrev min uppsats.

Och du gjorde så bra ifrån dig att du blev erbjuden jobb som Lead Developer när du hade avslutat dina studier i juni 2013. Vad gör du på jobbet?

– I den här rollen analyserar jag de krav och behov som exempelvis marknad eller kundtjänst har. Det kan vara en ny funktion eller förbättring av en befintlig app eller webb. Sedan försöker jag översätta kraven till lösningar som får jobbet gjort samtidigt som det fungerar i vår target-arkitektur. Det är en väldigt varierad roll där jag jobbar nära både beställare och projektledare, men också programmerar när det behövs.

Du har bott i Sverige i några år nu, pratar svenska och har precis köpt lägenhet. Det verkar som att du trivs bra både i landet och på jobbet.

– Det gör jag absolut. En av de sakerna som jag uppskattar väldigt mycket är att svenskarna är artiga och trevliga. Jag trivs väldigt bra med att alla behandlar varandra som jämlikar. Här på Tele2 är det helt naturligt att jag kan gå fram till min chef tre steg upp och prata med henne.

Vad gör du på fritiden?

– Jag är väldigt intresserad av kampsport och tränar en hel del. När jag är ledig tycker jag också om att vara med vänner och de flesta av dem jag umgås med har jag träffat genom jobbet här på Tele2. Det har också alltid varit viktigt för mig att ge kreativiteten plats i livet. Jag tycker om att skriva och teckna och det faktum att jag har en stark kreativ sida är säkert en av anledningarna till att jag trivs så bra med mitt jobb.  Här finns det inga ramar som begränsar och jag får chansen att lösa problem på nya kreativa sätt varje dag.

Tele2s nya kontor i teknikens framkant

$
0
0

Nästa år går flytten till Tele2s nya huvudkontor i Kista. Två av dem som är involverade i arbetet med det nya kontoret är Jesper Zandin och Lars Beck som arbetar med digitala lösningar. Flera av lösningarna är så mycket i framkant att de inte ens finns att köpa på marknaden.

– Produkterna och tekniken finns, men funktionerna som vi vill ha får vi i många fall utveckla själva. Flera av de grejerna som vi har skapat har väckt ett stort intresse utanför huset när vi har visat upp dem, säger Jesper som arbetar med Innovation Lead i arbetet med det nya kontoret.

– Eftersom vi vill ha det absolut senaste väntar vi i några fall på att produktutvecklingen ska hinna i kapp våra önskemål. Just nu hoppas vi att de trådlösa konferensrumsskärmarna som vi ska testa på en mässa i februari kommer att hålla måttet, säger Lars Beck som arbetar med IT-strategi.

Tele2s nya kontor blir en så kallad ”digital arbetsplats”, medarbetarna ska kunna jobba oavsett var i huset de befinner sig och det förutsätter extremt bra uppkoppling. En lång rad nya tekniska lösningar är också under utveckling just nu. Däribland en ”hus-app”.

– Hus-appen kommer utgöra navet i det digitala kontoret. Med hjälp av appen kommer man bland annat kunna få information om vilka mötesrum som är lediga och kunna se var kollegorna befinner sig. Det går snabbt att se på vilket plan och i vilken yta en kollega du vill ha tag på finns för tillfället, säger Lars.

Tekniken för mötesrumsbokning har utvecklats av Tele2 själva. Utanför varje mötesrum kommer det finnas paneler som visar om rummet är upptaget, men skärmen kommer även ha en rad andra funktioner.

– Vi tänkte att när vi har en touch screen med en inbyggd dator borde vi kunna låta skärmen göra mycket mer bara än lysa rött eller grönt. Därför har vi själva utvecklat en lösning med fler funktioner. Från skärmen kommer man exempelvis kunna beställa lunch eller rapportera om en projektor är trasig, säger Lars.

Sofie Moskowicz – projektledare med teknikintresse

$
0
0

Sofie Moskowicz arbetar som projektledare inom online på Tele2. Hon jobbar med att koordinera arbetet som leder fram till lösningar som gör att kunderna får en bättre upplevelse i det digitala mötet med Tele2.

Du tog examen i maskinteknik med inriktning industriell ekonomi från KTH 2013. Berätta hur du tänkte när du valde utbildning.

– Teknikintresset har jag haft med mig ända sedan jag var liten och har alltid tyckt om att lösa olika typer av problem. Jag var det där barnet som alltid pillade sönder väckarklockor och annat, och när jag gick i högstadiet var jag ute i garaget och lödde kretskort. När det blev dags att välja universitetsutbildning var civilingenjör ett självklart val.

Inte långt efter din examen fick du jobb på konsultföretaget Capgemini.

– Ja, och jag kom in på Tele2 i egenskap av konsult när jag hade ett uppdrag som som produktionsledare på Comviq förra året. Sedan dök den här chansen att ta över som projektledare på Tele2 Work upp, och eftersom jag trivdes väldigt bra sökte jag tjänsten och blev anställd på Tele2 i juli i år.

Beskriv vad du gör på dagarna.

– Projektet jag arbetar med syftar till att ta fram olika typer av digitala lösningar för våra företagskunder. I den rollen jag har tar jag in önskemål på olika förändringar eller nya funktioner för vår Tele2 Work-webb och app från olika kravägare som exempelvis kommerciella produktchefer, affärsutvecklare, och affärsprocessanalytiker. Det kan exempelvis vara att kunderna ska kunna köpa till data med ett kreditkort. Sedan framför jag kraven till mitt team av utvecklare som ska omsätta det till en fungerande lösning. Mitt jobb är att koordinera arbetet och att se till att både kravägare och kunder blir nöjda.

Vad är det som gör ditt jobb roligt och utmanande?

– Det är ett högt tempo och vi ställs hela tiden inför komplicerade frågeställningar. Problemlösaren i mig får något att bita i varje dag och jag och blir aldrig uttråkad på jobbet. Det är också väldigt kul att ha ett eget team och att få jobba på mitt sätt.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag är en riktig träningsnörd och tycker både om att träna i vardagen och att vara aktiv på semestern. Min man och jag har varit på träningsresorten Playitas på Fuerteventura flera gånger och åker snart dit igen. Det är jättehärligt att träffa nya människor, köra stenhårda pass ute i 30 graders värme och att känna att man blir starkare för varje dag som går.

Alexander Korkmaz –Årets säljare Business

$
0
0

Alexander Korkmaz du arbetar som säljare i butiken på Kungsgatan 9 i Stockholm och vann utmärkelsen ”Årets säljare Business”. Berätta lite om din bakgrund.

– Jag har jobbat inom restaurang, som fritidspedagog och även med telefonförsäljning. Eftersom jag tyckte att det verkade roligt med butiksförsäljning gick jag och pratade med dem som jobbade i Tele2-butiken som låg i närheten av där jag bor i Tyresö och det ledde till att jag fick börja som extrapersonal. Fyra månader senare, i mitten av september förra året, blev jag fast anställd och flyttade till butiken på Kungsgatan 9 i Stockholm.

Trivs du bra med jobbet och butiken?

– Här på Kungsgatan är butiken alltid full av kunder och jag trivs bra med att det hela tiden händer saker. Det är både privatkunder och företagskunder och tempot är högt. Kollegorna är också toppen, vi jobbar som ett lag och ställer upp på varandra, och min butikschef hjälper mig att vara mitt absolut bästa varje dag.

Du vann ju som sagt nyligen utmärkelsen: Årets säljare Business. Vilken är din framgångsnyckel.

– Jag är duktig på att på att snabbt ta reda på vad kunden har för behov och att komma med förslag på rätt produkter och tjänster. När det gäller företagskunderna är jag också medveten om att de vill ha full koll på vad månadskostnaden hamnar på. Jag förklarar precis vad de får, vad som ingår och vad det kommer att kosta.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag är en positiv familjeperson som ägnar mycket av min fritid tillsammans med familj, vänner och min flickvän. Jag är också väldigt intresserad av sport, och då särskilt fotboll.

Malin Holmberg – Managing Director in Croatia

$
0
0

Malin Holmberg, you are the Managing Director at Tele2 in Croatia. Tell us a little about your background.

– After I got my degree from the Stockholm School of Economics I started working in the finance sector, serving my customers with trading and investment advise. After a while I felt that I wanted to work closer to other people and spent a few years as a management consultant in Stockholm, Paris and in London.

You got your MBA from the prestigious business school Insead in 2000.

– Yes, and thereafter I joined Vodafone in a London based role as Group Strategy Executive. Over the course of the next few years I held a number of business development oriented positions and got to know the telecom industry really well.

And in 2009 you got a job offer from Tele2 and moved back to Sweden after 10 years abroad.

– Anders Olsson, who at the time was Commercial Executive, offered me the Group Product Manager position and the timing was just right for me. I felt it would be a great challenge to have a more operative role and the entrepreneurial culture at Tele2 appealed to me.

In 2012 you got a new job offer abroad, this time as the Managing Director for Tele2 in Croatia. What made it an offer you couldn’t refuse?

First and foremost because it was a great challenge as the objective was to turn the business around. I knew that the job would be about cutting costs, increasing the quality and to grow the customer base, but it would also entail a lot more. In order to be successful I knew that I would have to set a strategy and to set goals that would truly motivate the employees.

Is it different to do business in Croatia compared to in Sweden?

– In Sweden, communication tends to be open and direct. In Croatia the human aspects are much more significant. It’s important to understand how people really feel and motivating them takes a greater emotional involvement.

Do you have something personal that you can share with us? A hidden talent perhaps?

– I am quite a good singer and as I have moved to different countries in the world I have made sure that I have always had access to a piano. When I was younger I sang Verdi and Puccini but today I primarily have power ballads on the repertoire.

Is this something that your colleagues know about?

– A few years back I sang at a Christmas party and people got really surprised. Recently I did a follow up performance when we celebrated Tele2’s 10-year anniversary in Croatia. Our marketing manager had decided on a Eurovision theme for the party and thought it would be perfect to open the festivities with me singing Loreen’s song Euphoria. It was really fun and raised some eyebrows among the partners and customers who were there.


Malin Holmberg – Managing Director in Croatia

$
0
0

Malin Holmberg, you are the Managing Director at Tele2 in Croatia. Tell us a little about your background.

“After I got my degree from the Stockholm School of Economics I started working in the finance sector, serving my customers with trading and investment advise. After a while I felt that I wanted to work closer to other people and spent a few years as a management consultant in Stockholm, Paris and in London.”

You got your MBA from the prestigious business school Insead in 2000.

“Yes, and thereafter I joined Vodafone in a London based role as Group Strategy Executive. Over the course of the next few years I held a number of business development oriented positions and got to know the telecom industry really well.”

And in 2009 you got a job offer from Tele2 and moved back to Sweden after 10 years abroad.

“Anders Olsson, who at the time was Commercial Executive, offered me the Group Product Manager position and the timing was just right for me. I felt it would be a great challenge to have a more operative role and the entrepreneurial culture at Tele2 appealed to me.”

In 2012 you got a new job offer abroad, this time as the Managing Director for Tele2 in Croatia. What made it an offer you couldn’t refuse?

“First and foremost because it was a great challenge as the objective was to turn the business around. I knew that the job would be about cutting costs, increasing the quality and to grow the customer base, but it would also entail a lot more. In order to be successful I knew that I would have to set a strategy and to set goals that would truly motivate the employees.”

Is it different to do business in Croatia compared to in Sweden?

“In Sweden, communication tends to be open and direct. In Croatia the human aspects are much more significant. It’s important to understand how people really feel and motivating them takes a greater emotional involvement.”

Do you have something personal that you can share with us? A hidden talent perhaps?

“I am quite a good singer and as I have moved to different countries in the world I have made sure that I have always had access to a piano. When I was younger I sang Verdi and Puccini but today I primarily have power ballads on the repertoire.”

Is this something that your colleagues know about?

“A few years back I sang at a Christmas party and people got really surprised. Recently I did a follow up performance when we celebrated Tele2’s 10-year anniversary in Croatia. Our marketing manager had decided on a Eurovision theme for the party and thought it would be perfect to open the festivities with me singing Loreen’s song Euphoria. It was really fun and raised some eyebrows among the partners and customers who were there.”

Mary Gergess –“Årets Säljare” på butikerna

$
0
0

Mary Gergess, du arbetar i Jönköping A6-butiken och vann nyligen utmärkelsen ”Årets Säljare” på butikernas awardgala. Hur känns det?

– Det var väldigt oväntat, men självklart jättekul! På min tidigare arbetsplats var jag nominerad till flera liknande utmärkelser, så nu var det kul att inte bara vara nominerad utan också få gå hela vägen och vinna.

Vad gjorde du innan du började på Tele2?

– Jag började jobba extra med telefonförsäljning mot företagskunder redan under första året på gymnasiet. Sedan när jag tagit studenten fick jag även chansen att coacha och utbilda andra säljare. När jag fick veta att Tele2 skulle öppna en butik här i Jönköping kändes det som en väldigt spännande möjlighetatt få arbeta med försäljning på ett nytt sätt.

Du var en av dem som var med och öppnade A6 butiken för två år sedan. Hur var det?

– Jättekul,jag minns att det var en lång kö som ringlade utanför butiken under öppningsdagen. Och eftersom jag var helt ny som butikssäljare så var det lite pirrigt i början. Jag funderade på hur jag skulle stå och hur jag skulle använda kroppsspråket, men det lärde jag mig ganska fort. Butikssälj är verkligen hur kul som helst och för mig som är van vid telefonförsäljning är det extra lyxigt att kunderna kommer in till mig och att jag inte behöver ringa och söka dem.

Och just nu testar du på en ny roll i butiken?

– Ja, helt nyligen fick jag chansen att bli tf-butikschef och det känns jättekul.

Vad gör dig till en riktigt duktig säljare?

– När jag arbetade med att coacha på mitt tidigare jobb blev det väldigt tydligt att det är öronen som är säljarens viktigaste verktyg. Jaglåter kunden prata och lyssnar in vad de verkligen vill ha och sedan presenterar jag en helhetslösning. Kunderna blir inte imponerade av att jag kan rabbla upp hela vårt sortiment utantill utan de vill att jag verkligen ska förstå deras behov och erbjuda rätt lösning för just dem.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– När jag är ledig tycker jag om att umgås med familj och vänner. När jag får tid över tycker jag också mycket om att baka tårtor och cupcakes, och det händer att jag bakar när vännernas barn ska ha kalas. Jag tycker att det är kul att kombinera olika smaker och testa nya varianter. Ett experiment som blev riktigt lyckat var att ha jordnötssmör i frostingen. Det blev väldigt sött, men gott.

 

Armine Sinabian – elitboxare med ny karriär

$
0
0

Armine Sinabian, för några år sedan var du elitsatsande boxare och arbetade som hälsopedagog. Idag har du sadlat om och arbetar som Quality Assurance Manager på Tele2. Berätta lite om din resa från boxningsringen till telekom.

– Efter flera års elitsatsning på boxningen, med 14 träningspass i veckan, började jag känna att motivationen inte riktigt fanns där längre. Tidigare hade det inte varit några problem att gå upp klockan sex och ge mig ut och springa för att hinna med dubbla pass om dagen, men i takt med att motståndet blev allt större insåg jag att det var dags att lägga av. Det var en stor och tuff omställning att avsluta elitsatsningen och det ledde till att jag valde att slå in på ett helt nytt spår och utbilda mig till systemvetare.

Och när du var klar med din nya utbildning började du som Quality Assurance Manager på Tele2. Berätta vad du gör på dagarna.

– Jag arbetar med att säkra kvaliten på Tele2.se och kort sagt handlar det om att göra livet enklare för våra kunder. Vi arbetar dels med att fånga upp problem som har uppstått och dels med proaktiva förbättringar som vi identifierar genom att titta på mönster och trender för hur kunder agerar. Jag har hela tiden ett gäng ärenden som löper på parallellt och driver processen fram till dess att det är i mål. Jag trivs väldigt bra med mitt jobb, men också med Tele2 som företag. Det är utmaningar varje dag och det passar mig som person.

Steget från idrott och hälsa till systemvetenskap kan tyckas ganska långt. Har du någon teknisk bakgrund sedan tidigare?

– Teknik, och då särskilt datorer har alltid varit ett stort intresse. Jag läste teknikprogrammet med datainriktning på gymnasiet och under hela min uppväxt hängde jag över axeln på min storebror som allt som oftast satt framför datorn. Hade jag riktig tur fick jag vara med och koda HTML och det var min bror som hjälpte mig när jag programmerade min första hemsida.

Var det din storebror som inspirerade dig till att börja boxas också?

– Nej, det var faktiskt min pappa. Han är gammal boxare och var aktiv när han bodde i Iran. Jag följde med honom till träningslokalen när jag var tio och sedan första sekunden var jag fast. Efter det handlade livet om träna och jag spenderade nästan all min min fritid i träningslokalen.

Du måste förstås också berätta om dina boxningsmeriter!

– På meritlistan har jag 5 SM-guld från ungdom till senior. Jag vann mitt senaste SM guld i seniorklassen 2011, och tog även ett guld i de nordiska mästerskapen 2009. När jag inte blev uttagen till det svenska landslaget valde jag att boxas för Armenien och det resulterade i att jag vann armeniska mästerskapen 2009-2012 och tog silver på EM 2011.

Men du har inte lagt allt vad gäller träning på hyllan?

– Jag gick min sista match på VM 2012 och även om jag inte tävlar på elitnivå längre är jag fortfarande en riktig vinnarskalle och skulle inte vilja leva utan träningen. Numera tycker jag att jag tar det lugnt trots att jag tränar sex pass i veckan.

Jessica Andersson –Årets säljare tillbehör

$
0
0

Jessica, du arbetar i butiken i Mobilia i Malmö och vann utmärkelsen ”Årets säljare tillbehör”. Och trots att du bara är 21 år hade du ändå en hel del arbetslivserfarenhet med dig när du började på Tele2 förra året. Berätta lite om vad du har gjort tidigare.

– Efter gymnasiet jobbade jag som föreläsare och reste runt i Sverige, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, och pratade om bristyrken för niondeklassare. Därefter jobbade jag på Statoil och avancerade till en roll med personalansvar. Men jag kände att det var för lite variation och började se mig om efter ett annat jobb.

Var det just säljjobb som du letade efter då?

– Ja, och jag visste att jag ville ha ett säljjobb där jag fick en chans att möta människor. Det personliga mötet ger mig energi. En bekant till mig jobbade i en Tele2-butik och eftersom han bara hade gott att säga om Tele2 gjorde jag en spontanansökan. Jag trivs väldigt bra både med jobbet och med kollegorna. Det är lätt den bästa arbetsplatsen jag har haft.

Och vad gör dig till en grym tillbehörssäljare?

– Jag är bra på att föra säljsamtalet vidare och försöker hela tiden att tänka på helheten eftersom jag vet att kunden blir nöjdare när de lämnar butiken med en komplett lösning. Under året som jag har jobbat här har min chef Kamil hjälpt mig att utvecklas mycket som säljare. Jag skulle säga att han har lärt mig 90 % av säljverktygen som jag använder mig av.

Du var inte på plats på awardsgalan i Stockholm. Hur kommer det sig att du missade den?

– Jag tävlar i en gren som heter bikinifitness och hade en tävling dagen efter galan så därför kunde jag inte resa till Stockholm. Men jag var ändå med via whats app och firade vinsten med kollegorna även om jag inte var där.

Så du är säljare på jobbet och tävlar på fritiden. Det låter som att du sporras av tävlingsmomentet!

– Definitivt! Jag tävlar i allt jag gör och letar hela tiden efter att göra allt det jag gör på ett smartare och bättre sätt. Jag och min sambo har precis köpt en liten jakt cockerspaniel valp, och när den blir större blir det säkert tävlingar med den också.

Lars Torstensson –“New Growth and Strategy”

$
0
0

För nio år sedan lämnade Lars Torstensson finansbranschen för att jobba som chef för Investor Relations på Tele2. Sedan dess har han rört sig uppåt i organisationen, i oktober blev han ansvarig för ”New Growth and Strategy”.

Berätta vad du arbetade med innan du kom till Tele2?

Under studierna var min plan att jag skulle arbeta som management konsult eller på finansmarknaden. När jag var klar med min master i finansiell ekonomi började jag som trainee på Handelsbanken markets och därefter som aktiehandlare. När jag kände mig redo att ta nästa steg i karriären gick jag vidare till Robur och ett jobb som börsanalytiker/förvaltare. Vi var stora ägare i Tele2, det var naturligt för mig att intressera mig för hur bolaget gick.

Och sedan fick du ett erbjudande att börja jobba på Tele2 som Investor Relations-chef. Var det självklart att tacka ja?

– Efter flera år med tät kontakt med Tele2s dåvarande VD och finanschef hade jag lärt känna företaget och fått ett väldigt gott intryck. Bolaget är på ett väldigt tydligt sätt en utmanare i branschen och som gammal tekniknörd har jag alltid lockats av industrin.

Sedan du började på Tele2 har du i ett antal etapper rört dig närmre affären och uppåt i organisationen. I oktober tog du dig an nya utmaningar i form av rollen som Executive Vice President, New Growth & Strategy. Vad innebär det?

– Jag är ansvarig för en helt ny funktion som består av fyra delar: strategi, ny tillväxt, Internet of Things (IoT) och kommunikation. Kort sagt är målet med vårt arbete är att öka sannolikheten att vi som bolag ska fortsätta vara framgångsrika även i framtiden.

Vad är det som gör ditt jobb roligt, och vad ser du som ditt huvuduppdrag?

– Jag jobbar med väldigt begåvade och drivna personer och det är ett nöje att vara deras chef. För mig handlar det mycket om att skapa förutsättningar så att mina medarbetare ska kunna växla ut så mycket av sin kapacitet som möjligt. Att se till att de får så mycket tid som möjligt att kreera och samskapa. De ska vara ute och se till att det händer saker!

Du är en av 10 personer i Tele2s ledningsgrupp. Vad skiljer ledningsarbete från det operativa arbetet i verksamheten?

– I ledningsgruppen handlar det om att fatta beslut utifrån hela organisationens bästa. Det är spännande att tänka tillsammans med ledningskollegorna och att vara med och fatta viktiga beslut när vi som organisation står inför vägval.

Vad gör du på fritiden?

– Jag spenderar en hel del tid i olika baskethallar. För mig som själv var basketspelare när jag växte upp är det hur kul som helst att båda mina barn också spelar. Min son som är elva spelar i Blackeberg och dottern som är sju spelar i Alvik. Då och då spelar jag själv basket tillsammans med ett gäng föräldrar, men numera gör jag min huvudsakliga insats för idrotten i egenskap av “caféslav”. Vi är ett gäng föräldrar som tycker det är kul att vara med och hjälpa till.

Viewing all 106 articles
Browse latest View live